Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 1

Menu

29 juni 2003 Zomertocht

PDFAfdrukkenE-mailadres

Lengte toertocht:      100 km.

Rijders:                      Menno, Ivo, Peter, Martijn, Doriné, Niek, Luc, Mark, Jan, Bart, Shirley, Henk, Maraio, Gerard, Florence, Ben
Bijrijders:                   Marieke, Arjan, Ria, Alex, Jeanie, Marian N.

Op zondag 29 juni 2003 was het dan eindelijk zover! Na al ruim twee maanden lid te zijn van Motorvereniging MC Bicyclette had ik dan eindelijk de mogelijkheid om zelf een toertocht op mijn eigen Honda CB 500 mee te kunnen maken! En geweldig dat het was!

Na een wat korte en kinky nacht snel mijn blauwe outfit en de gepoetste kisten aangetrokken. De motor uit de garage naar buiten gereden en snel langs het tankstation om de tank vol te gooien. En dan flink het gas lostrekken richting het clubhuis in Zutphen. Na het ontwaken bij een koppie thee en iedereen een goedemorgen (dat was het zeker) te hebben gewenst, kregen we van Bart de groepsindeling te horen. Ondanks mijn geringe ervaring als motorrijdster mocht ik toch bij het snelle jongeren groepje meerijden in groep 1. Deze gezellige groep bestond verder uit Menno & Marieke, Ivo & Arjan, Peter en Martijn. De overige MCB-ers werden in twee andere groepen verdeeld; Goldwingers en de overige rijders.
 
Na de uitleg van Bart, dat we behalve een route moesten rijden ook vragen onderweg moesten beantwoorden, ging groep 1 er als een speer vandoor. Ivo voorop met de route op de roller en Arjan erachter met de vragen in de hand. Daarachter de rest van de groep. Natuurlijk werd meteen bij de eerste vraag al vol gas doorgereden en moest er dus gestopt en gekeerd worden. Uiteraard herhaalde zich dit meerdere keren, maar wat wil je ook met al die snelheidsduivels. Waar de route zich precies heenvoerde weet ik niet meer exact, want ik was steeds druk doende om het gas open te trekken om iedereen bij te houden en mijn aandacht werd natuurlijk ook voortdurend naar al die mannen met hun leren outfits getrokken. Maar daar hoor je mij niet over klagen hoor! ;-) De route voerde via de Achterhoek richting het Duitse Elten. Herhaaldelijk kwam de kilometerteller wat boven de maximale toegestane snelheid uit. Maar ja, als je ook een beetje gas geeft met een Bandit 1200S… Toch wel jammer dat niemand met me mee de afslag naar de Duitse autobahn opwilde. Ben toch ook wel benieuwd hoe hard een CB 500 kan…
 
Na een flink aantal kilometers en wat mooie bochten te hebben aangesneden, kwamen we voor een lunchpauze weer terug in Nederland. Om precies te zijn in het plaatsje Beek. Daar zat Joke al op ons te wachten op het zonnige terras. Na de grote bestelling van soep, boterhammen met kroket en de cola’s kwam Joke ons verrassen met visitekaartje-puzzels. En bedankt! Heb ik nou nooit eens een dag vrij? Omdat ik al hele dagen tijdens mijn werk met dit soort vragen geconfronteerd word, mag ik meteen van de rest van de groep ze proberen op te lossen. Na enig puzzelen kon ik de eerste nog wel invullen, maar de andere opgaven laat ik aan de rest van de mannen over. Het valt me toch een beetje van jullie tegen dat jullie er niet één konden oplossen! Na een flinke pauze van een uur, werden alle motoren weer gestart en gingen we weer op weg voor deel 2 van de prachtige route. Toen werd het me inmiddels al wat duidelijker. Je moet nooit, en ik zeg het nogmaals, nóóit zomaar Ivo op zijn Africa Twin 750 achterna rijden. Voor je het weet sta je boven op een heuvel naast een molen! Of je rijdt hem achterna over de stoep omdat de weg is afgezet, terwijl er een omleidingsroute staat aangegeven! Of je wordt lekker onder gespaaid omdat Ivo het nodig vindt om zijn achterwiel tot aan de as in het zand te steken!
 
De temperatuur is inmiddels gestegen tot een lekkere zomerse waarde van rond de 25°C. Maar dat is toch best wel zweten in zo’n non-smurfen outfit! Gelukkig (of is het helaas?) kwam het eindpunt weer langzaam aan weer in zicht. Nou ja, langzaam… Deel 2 van de route ging eigenlijk best vlot. Ik geloof dat ik de enige was die nog wél braaf stopte voor het stopbordje en de stopstreep. Aangezien Peter op dit moment als hekkensluiter fungeerde werd zijn YZF 750 ook gedwongen tot stoppen. Maar ja, wat wil je. Ik heb nog geen drie maanden geleden mijn motorrijbewijs gehaald. Dan zitten al die regeltjes er nog braaf in. Toch? Uiteraard weer een aantal verkeerde wegen ingeslagen, maar dat is altijd goed voor je bijzondere verrichtingen. Het keren op de weg gaat me steeds beter af! Alleen is het natuurlijk niet handig als Menno met Marieke zijn GSX 600F daarbij midden op de weg zet.
 
De laatste kilometers van de rit verlopen snel, erg snel. Maar groep 1 heeft dan ook niet voor niets de snelste tijd! Terug bij het clubhuis snel de motorkleren uit, ontspannen met een cool drankje en wachten totdat groep 2 en 3 ook weer veilig binnen zijn. En dan komen de prachtige verhalen los wat iedereen heeft meegemaakt onderweg! De toerrit werd besloten met drankjes en een lekker buffet. (Alleen wiens idee was het om knoflooksaus mee te nemen?). Ach, als je maar lol hebt! En dat had ik zeker! Ik vond het écht geweldig om zelf op mijn eigen motor mee te kunnen rijden! Jammer dat ik niet eerder mijn motorrijbewijs ben gaan halen! Helaas moet ik ook het tourweekend naar de Eiffel aan me voorbij laten gaan, maar de volgende tourrit op zondag 7 september 2003 staat al in mijn agenda genoteerd! Mensen van de tour- & de evenementencommissie hartelijk dank voor de organisatie en tot de volgende rit!
 
Groetzels, motorgirl Dodo!
 
P.S. Ik zal de volgende keer proberen wat vaker er aan denken om mijn richtingaanwijzer uit te zetten! ;-)

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign