Laatste wijziging 11 april 2024 13:38
Jubileumrit & feestavond 4

Menu

11 mei 2003 Moederdagrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Lengte toertocht:      125 km.

Zoals de naam al doet vermoeden, was het zondag 11 mei moederdag! Kortom een dag waarop moeders en andere motorliefhebbers gezellig mee konden rijden! Inderdaad, dit was onze eerste open toertocht van 2003! In veel regionale kranten was ons stuk opgenomen, dus hoge verwachtingen qua deelname! De weersvoorspellingen waren prima; droog en aan het eind van de dag kans op een regenbuitje.

Woensdag, in de voorafgaande week van de moederdagrit, was de rit nog nagereden door voorrijder Ivo, Jan, Bart, Martijn, Svintha en Ronald. En een lol dat we hebben gehad! Ivo had na blad 1 blaadje 3 in de rol, ja, en dan klopt dus de route niet meer. Jan die dacht dat we verkeerd gingen, maar zelf een kruising verder las. Shirley, Ivo en Jan toiletteerden in een moskee in Groenlo. (Het verhaal gaat dat Shirley sindsdien dagelijks naar de moskee gaat!) Een oudere man die ons kwam vertellen wat beter zat dan zijn fietszadel. Martijn is met Svintha vanuit Groenlo naar huis gereden omdat hij met zijn zonnebril niet verder kon rijden. Ronald en Bart zagen niets meer in het donker door hun donkere vizier, tja en dan verder met vizier los rijden, dan leer je de insecten kennen! Ronald heeft toen een kortere, directere, route genomen.
 
Zondag 11 mei:
Om 9.00 uur begon de aankleding van ons clubgebouw. De MAG vlag hing te wapperen in de mast, linten langs de inrit en afbakening van parkeervakken. Binnen werd de laptop geïnstalleerd en pruttelde de koffie. Joke was zelfs zo trots op onze clubstempels dat elk inschrijfformulier van een stempeltje werd voorzien. Langzaamaan kwamen de eerste rijders zich inschrijven. Deelnemers uit Zutphen, Baak, Rheden, Baarn en zelfs een Engelsman konden we verwelkomen! In de motoren zat ook een grote verscheidenheid, BMW GS, Honda Trans Alp, Gold Wing (met cd wisselaar), choppers, etc. Met twaalf deelnemers buiten onze eigen vereniging hield de teller stil. Waarschijnlijk had dit te maken met veel motorevenementen in Nederland, merktoertochten en de wegraces in Hengelo. De MC Bicyclette heeft in twee groepen de rit gereden. Groep één was voornamelijk jeugd en groep twee de verstandigen??. Zelf reed ik in groep twee mee met Jan, Bart, Henk, Shirley. Ook had ik de eer om onze mascotte Alex plaats te bieden. Bart reed voorop met GPS. Op een gegeven moment werden we ingehaald door “snelle jongens”, helaas voor hun moesten we daar net rechts een weg in slaan. Dus kwamen ze weer langs, op een Suzuki na; die sloot bij ons nette toertempo aan. Een stuk prachtige route verder, op een kruising, kreeg Bart geen voorrang van een groepje wielrenners. Helaas moesten die toch in de remmen en Bart niet! De stop bij Erve Brooks werd overgeslagen en besloten werd te lunchen bij Erve Kots. Onderweg heeft Henk nog een demonstratie Gold Wing keren gegeven, dit omdat Bart zo was afgeleid door Shirleys zang- en acteerkunsten achterop de motor van Henk, dat hij spontaan een afslag vergat. Voordat we bij Erve Kots aankwamen, passeerden we de Grolsch en kwamen we op een moederdagmarkt terecht! Leuk dat ze een markt speciaal ter gelegenheid van onze Moederdagrit hebben georganiseerd!     
 
Bij Erve Kots stonden bekende motoren, en hoorden we bekende stemmen. Groep één stond op het punt Erve Kots te verlaten. De uitbater stond met de vlag in de hand en ook het personeel keek opgelucht. “Serveerster slagroom”, “pannenkoek serveerster”, “serveerster slagroom/aardbei” stonden namelijk niet op de kaart, maar werden wel besteld. En inderdaad, het personeel was om je vingers bij af te likken! Helaas is er nog geen reactie geweest op de uitnodiging om eens met ons mee te rijden. Na een lekkere lunch reden we het laatste stuk met de rondweg om Zutphen als toetje van de tocht!
 
Terug in het clubhuis werden de laatste nieuwtjes, roddels en anekdotes uitgewisseld.
 
Helaas een klein aantal deelnemers, maar een zeer geslaagde dag!!
 
Groeten, Ivo.

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign