Laatste wijziging 25 april 2024 12:37
Vrijdagavondrit #2 0

Menu

19 april 2003 Jubileumrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Derde jubileum rit van de M.C. Bicyclette

Datum:                       19 april 2003
Lengte toertocht:      155 km.

Rijders:                      Ben, Ivo, Martijn, Joke, Florence, Mark, Jan, Bart, Ronald, Henk, Maarten, Sjouke, Marian
Bijrijders:                   Shirley, Marieke, Arnout, Angelique

Het was bitter koud die zaterdagmorgen, maar er is maar één keer een derde jubileumrit van de M.C. Bicyclette en dat mag je eigelijk niet missen zonder goede reden. Dus werd de Goldwing uit de schuur gehaald, vol getankt en naar Zutphen, naar ons clubhuis (waar ik bijzonder trots op ben) gereden. Joke had al voor de koffie gezorgd en de lichaams- temperatuur kwam weer snel op de normale waarde. Er was een goede opkomst, de route werd uitgedeeld en nog een laatste kop koffie gedronken.

Ook werd er een vel papier uit gegeven waar nuttige tips opstonden voor het rijden van een toerrit in groepsverband zoals het rijden over de dijkweggetjes, wheelies en meer van dat soort “gedragsregels”. Florence had een Honda Shadow bij zich, om mee proef te rijden en Henk en Shirley hun Goldwing Interstate, die ze een week daarvoor bij Bikers Best hadden opgehaald (een mooie Wing, Henk).

Om 1 uur werd er gestart en wij reden via Klarenbeek, Apeldoorn en Nieuw-Milligen over de Veluwe naar Harderwijk om van daar naar het Veluwemeer te kunnen rijden waar een pauze op een parkeerplaats aan het water gepland was. De daar aanwezige frietkar zag de omzet van die dag met zeker 100% stijgen toen alle Bicyclette’s een bestelling van allerlei warme snacks deden. Ook het koffieapparaat moest flink aan het werk (er moest zelfs nog extra koffiemelk gehaald worden) om aan de vraag te kunnen voldoen. Enkele mensen zagen rood ,wit en blauw. Shirley had een rood hoofd van de kou, Menno een witte neus, van de kou en Martijn blauwe handen van de kou. Bij mij viel het wel mee, op de Goldwing was het zeker 15 graden minder koud dan bij de andere motoren, 10 graden door de ruit en de kuip en 5 graden doordat ik zo enorm geniet van het rijden met de Goldwing.

Toen zijn handen weer een beetje op temperatuur waren, werden alle motoren door Martijn op de foto gezet en toen iedereen de koffie op had gingen we weer verder met de toerrit. Het weer werd langzamerhand wat vriendelijker en zelfs de zon kwam te voorschijn. De rit ging weer via de Veluwe naar Epe en Oene en waar we bij Welsum de IJsseldijk naar Deventer op reden, persoonlijk vind ik dit een van de mooiste routes van Nederland en ik geniet er het meest van als ik er met 1800 toeren en 50 kilometer per uur overheen kan zoemen. Aan het eind van de dijk werd er netjes gewacht op ons, door de rijders die meer haast hadden dan wij. In Wilp werd weer de route langs de IJssel opgepakt en via de Voorste Klei kwamen we weer in Zutphen uit. Ik wil de tourcie bedanken voor het uitzetten van deze mooie toertocht, ik weet hoeveel werk het is om telkens weer een mooie route te vinden die precies “moet passen”.

Ben

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign