Laatste wijziging 25 april 2024 12:37
Vrijdagavondrit #2 0

Menu

21 juli 2002 Zomertocht

PDFAfdrukkenE-mailadres

Startplaats:    Kiosk op de IJsselkade
Rijders:          Joke, Ronald, Menno, Ivo, Mark, Bart
Bijrijders:       Geen.
Ritlengte        ± 170 km.
 
Zondagmorgen 10.30 uur verzamelen op de IJsselkade…….. en jawel, Joke, Ronald en Bart waren ruim op tijd. Menno en Ivo kwamen vlak voor 10.30 uur aan en Mark? Ach ja die Mark, die moest natuurlijk nog wennen aan zijn motor en !!!! jawel het was de eerste tocht die Mark zelf reed in plaats van achterop te zitten en hij kwam ruim een kwartier later aan J.


 
Niet getreurd, er was een heerlijke catering, verzorgd door Greet en Jan, die uit een heerlijke krentenwegge met koffie bestond. Dus dat was smikkelen en smullen.
 
Helaas waren er enkele afzeggingen: Henk en zijn vriend Wouter lieten verstek gaan omdat Henk de vrijdag ervoor de kuip van zijn Silverwing op slijtvastheid probeerde te testen en Wouter had het toch eigenlijk wel heel erg druk en aangezien Henk niet meereed deed hij dat ook maar niet. Ook Marian en Sjouke, ons duo uit Dieren, konden door omstandigheden niet meerijden.
 
Het weer zag er redelijk uit, terwijl de voorspellingen niet echt gunstig waren. Toch met goede zin en zes man/vrouw sterk trokken we iets over 11 uur het gas open richting de oude IJsselbrug. Nou daar begon het dan ook gelijk maar te regenen en niet zo zuinig ook. Een hevige regenbui trok over ons heen, maar gelukkig was het van hele korte duur, zodat we niet zijn gaan schuilen…. Na de Hoven reden we richting Voorst, waar wonder boven wonder de straten gewoon droog waren.... Je krijgt dan toch weer het gevoel van onze begindagen in gedachten, want was het niet zo dat als we gingen rijden het ALTIJD regende J.
Gelukkig, het bleef droog, ja dank je de koekoek… We waren Twello uit richting de Vecht (echt een heel piepklein plaatsje) en daar begon het weer te regenen, maar nu niet zo maar een klein buitje, nee een stortbui en het bleef maar regenen. Op dat moment stonden we al te schuilen onder een aantal bomen maar ja ook die beginnen door te druppelen als het maar lang genoeg regent. Na ongeveer 20 minuten hebben we toch maar besloten om terug te rijden, want het klaarde maar niet op. Goed, eenmaal die beslissing te hebben genomen, dan ook maar gelijk richting huis waar we de natte kleding konden uittrekken.
 
En thuis..... nagenieten op de bank met een mok warme koffie en mijmeren hoe het geweest zou zijn als deze tourtocht niet in het water was gevallen.
 
Bart

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign