Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 0

Menu

1e MC Bicyclette toertocht 27 augustus 2000

PDFAfdrukkenE-mailadres

Motorrijders: Ivo Dijkema, Bart Koornneef, Martijn Koornneef, Menno Proper, Andries van der Honing
Bijrijders: Esther Dijkema, Ronald Koornneef, Mark Posthuma Mantje
Afstand: 180 km.

Na het vele meerijden met door andere verenigingen georganiseerde toertochten, werd het tijd voor een eigen uitgestippelde route.

 

Tijdens de ledenvergadering op 23 augustus zijn pas de commissies samengesteld. Daarom heeft het bestuur de organisatie voor deze eerste MC Bicyclette tocht in eigen hand genomen. Vele avonden zijn Martijn en ik op verkenning geweest om de mooie wegen in de omgeving te leren kennen, en toen wisten we het: de tocht moest minimaal over de Veluwe en de Holterberg gaan.

Veel actie moest het bestuur nog ondernemen om de vereniging organisatorisch rond te krijgen (MAG, LOOT, KNMV, ledenvergadering, domeinnaam). Martijn heeft de taak op zich genomen om de tocht uit te zetten. Hij heeft vele pauzes en vrije uurtjes besteed aan het samenstellen van de tocht en deze ook op papier gezet. Ikzelf heb één avond meegereden ter controle van de route.

Zondagochtend 27 augustus: In huize Dijkema leggen Greet en Jan de laatste hand aan de lunchpakketten. Om één uur komt Marcel de maaltijden halen om deze onderweg, samen met Joke en Florence, uit te delen. Eerst verzamelen wij in onze "clubkantine", bij de familie Koornneef, die de leden met koffie ontvangt. Na de koffie "trapp’t wieler um a’n". De tocht gaat vanuit Leesten over de IJsseldijk naar Baak, Steenderen, Doesburg, Ellecom, De Steeg waar we de Veluwe opgaan. Met links en rechts heide, vergezichten en bomen, was het misschien verstandiger om een zwembroek aan te trekken dan een motorpak. Wat een regen! Na de Veluwe is tijdens een zeer kort overleg voor doorrijden besloten boven een kop koffie in een warm een droog café. Langs de dierentuin in Arnhem op weg naar Hoenderloo. Het Nederlands elftal was niet meer te bekennen, dus maar doorgereden naar Loenen. Nog steeds veel regen. Vanuit Loenen naar Beekbergen. Hier hebben we, tijdens een rookpauze bij een benzinestation, besloten om de route iets in te korten. Beekbergen – Hoenderloo – Beekbergen werd nu Beekbergen. Dit, omdat we op tijd bij de rustplaats moesten zijn. Vanuit Beekbergen, langs Apeldoorn op naar Hoog Soeren. Over een weg met bloeiende heidevelden werden we door fotocamera’s opgewacht bij de pit stop. Schuilend onder een afdakje van een info?bord, werd een ieder voorzien van een lunchpakketje en warme en gekoelde dranken. De regen bleef met bakken uit de lucht vallen en werd vergezeld van flits en donder. Na de lunch heeft Esther besloten om met de lunchtroepen mee naar huis te rijden en Andries ging terug naar de boerderij. Met minder man, evenveel lol, na het onweer en zeikes nat, op pad. Via Uddel, Elspeet Vierhouten, Emst en Epe werd na Heerde van de volop bloeiende hei afscheid genomen en vervolgde de route zich over de IJsseldijk. Een hele mooie slingerweg waar je prima een bochtendemonstratie kon geven. Helaas veel neerslag en enkele bochten voorzien van "extra" kiezels. Door Terwolde nog steeds over de IJsseldijk naar Deventer. In Deventer is besloten tot het opnieuw inkorten van de tocht. In Joppe even een bak koffie gehaald en gelijk een mooie gelegenheid om de gs’jes te laten zien hoe je een zandpad moet nemen. Om zes uur in Zutphen: met nog steeds veel regen. De (slecht weer) traditie blijft in stand!

Ivo Dijkema

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign