Laatste wijziging 13 mei 2019 15:24
Motorweekend 20 Dagen

Menu

De openingsrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

De eerste ritten van dit jaar hebben we er alweer opzitten en het was weer genieten. Allereerst was daar de Openingsrit, waarbij we richting Haaksbergen trokken en weer terug. Een route puur op de computer gemaakt en we zien wel waar we uitkomen. Dit viel absoluut niet tegen. Het blijkt dus dat als je een beetje je best doet en de tocht (op de PC) goed naloopt dat je dan op vrij eenvoudige wijze een mooie route kan maken. En aangezien we voldoende mensen bij de club hebben met een GPS (en er komen er steeds meer bij) kan er ook nog in meerdere groepen gereden worden. In principe kan je in ruim een uur een mooie rit in elkaar “flansen” en deze ook nog klaar maken voor alle soorten kaarten op de diverse GPS-en.

 

Maar goed, nu terug naar de openingsrit. Voor mij was dit een bijzondere rit, omdat Anika, mijn oudste dochter (10 jaar), voor het eerst mee zou gaan. Ik had hiervan meer pijn in mijn buik dan zij, vermoed ik. Hoe zou dat gaan, zou ze onderweg gaan zeggen dat ze het niet leuk meer vond, dat ze moest plassen, of nog andere dingen, ik wist echt niet wat ik er van moest verwachten. Het begon thuis met een tegenvaller, de accu leeg.  Dochterlief stond al in vol ornaat te wachten, dus gezegd dat ze de helm maar even af moest doen en de handschoenen ook nog wel even uit kon doen. Zij bijna huilen, want ze had zich er zo op verheugd en nou deed de motor het niet. Snel, voor zover mogelijk bij een Pan European, je moet toch nog wel wat plastic verwijderen, de acculader aangesloten een al rap startte de motor en konden we gaan rijden. Van alles waar ik bang voor was dat Anika mogelijk zou kunnen doen, gebeurde absoluut niks! Ze heeft alleen maar genoten, zelfs het tweede deel in de regen vond ze niet erg. Bij onze lunchpunt was er nog even kleine paniek, omdat we daar pas een uur later verwacht werden. Ik had wel keurig gebeld, maar de mevrouw daar had me verkeerd verstaan, zodat het bedienend personeel er nog niet was. Alleen de eigenaar en zijn vrouw waren aanwezig, maar uit eindelijk heeft iedereen gehad wat hij wilde en gingen we daar weer tevreden weg.

Bij de jubileumrit kon ik helaas (ben ik wel helemaal eerlijk?) niet aanwezig zijn, omdat ik als verkeersregelaar mee zou werken aan de Batavierenrace, een etappe hardloopwedstrijd van Nijmegen naar Enschede die om 0.00 uur ’s nachts begint en  ’s avonds rond 18.00 uur eindigt.

Ik moet zeggen dat ik het een heel bijzondere ervaring vond om  dit te doen en ik kan iedereen aanraden om je hiervoor als verkeersregelaar (of anders) op te geven. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, dus hopen dat de Batavierenrace en de jubileumrit niet weer in het zelfde weekend vallen…

 Niek Warmoltz

joomla template

Copyright © 2019 MTC Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign