Laatste wijziging 14 september 2021 08:29
Nazomerrit 2

Menu

De lenterit

PDFAfdrukkenE-mailadres

En dan was er nog de Lenterit. Bij deze rit was er iets meer te doen dan alleen “even” een route uitzetten op de PC. Aangezien dit een open toerrit was, moest hij er ook op routerol komen en moest de route terdege nagereden worden. Ook moest er reclame gemaakt worden via posters, stukjes in de krant en zelfs een interview op de radio bij Berkelstroom FM. Een hoop werk te doen, waar de toercommissie weken mee zoet is geweest.

Twee weken voor de rit kwam Leo er gelukkig nog achter dat op de Varsselring bij Hengelo (Gld) het Open Nederlands Kampioenschap wegrace zou worden verreden op dezelfde dag als wij de Lenterit hadden. Een probleempje daarbij was dat onze rit over de Varsselring ging en nog tegen de racers in ook. Gelukkig konden we op tijd de rit verleggen en nog narijden. Dan de dag van de rit. Al om half negen  in de ochtend waren de mensen van de toercommissie druk bezig om alles voor de dag gereed te maken. De richtingspijlen op de invalswegen werden geplaatst, de inschrijftafel in gereedheid gebracht, de laptop werd klaar gezet en de vlaggen werden gehesen. We hoopten op een grote opkomst, immers bij de Bokkenrit van 2007 waren er 40 rijders geweest! Uiteindelijk hebben 24 motorrijders de rit verreden, waarvan 7 van onze eigen club. Een beetje tegenvallend aantal, maar dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de slechte weersvoorspellingen voor die dag. Toch hebben de rijders (zover ik gehoord heb) geen druppel regen gehad.

Ondanks wat missers in de tocht, 2x wegafsluiting door werkzaamheden en wat kleine foutjes op de routerol (sorry, mijn fout), hebben we toch veel complimenten voor de tocht gehad. Bij de volgende open toerrit, de Bokkenrit 2008, gaan we het nog wat nauwkeuriger aanpakken en wat korter voor de dag van de rit de route nog eens narijden om dit soort “missers” te voorkomen!

Ik verheug me alweer op de volgende ritten en natuurlijk op het motorweekend, wat waarschijnlijk al geweest is als dit gelezen wordt.

Allemaal veel plezier toegewenst met de komende ritten.

 Niek, The PANman, Warmoltz.

joomla template

Copyright © 2021 MTC Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign