Laatste wijziging 14 september 2021 08:29
Nazomerrit 2

Menu

Motorweekend 2008

PDFAfdrukkenE-mailadres

Op 6 juni was het weer zover, het was weer tijd voor het jaarlijkse motorweekend. Dit jaar was de bestemming het Sauerland.

Zoals altijd was het verzamelen bij het vereningsgebouw. De sfeer zat er al goed in want iedereen had goede zin en de weersvoorspellingen waren prima. Na wat overleg over groepen, routes en een korte uitleg was het tijd om te gaan. Het was een bonte verzameling met allerlei verschillende motoren en auto’s met aanhanger en daarop één of meerdere motoren. Eenmaal op de snelweg ontstonden als vanzelf groepjes, en op de koffieplek bij een Duitse Rasthof kwamen we elkaar allemaal weer tegen.

Eenmaal van de snelweg af was het motorweekend pas echt begonnen. Ik had nog goede herinneringen aan het motorweekend 2002 in Hallenberg, Sauerland, en die kwamen wel een beetje terug bij het nemen van de eerste bochtjes. Een groot verschil was wel dat ik destijds op een teruggetunde Suzuki GS500 voor het lichte rijbewijs reed, en dat ik nog geen 10.000 km en slechts 1 jaar ervaring had. Aangekomen bij het hotel, op een prachtige locatie aan de Diemelsee werden de motoren op de parkeerplaat gezet en was het tijd voor koffie, voor sommigen bier, en een bescheiden maar prima maaltijd die door het hotel werd verzorgd.

’s Avonds na het eten maakte een aantal mensen een ommetje, gewapend met fotocamera’s. Anderen besloten dit met de motor te doen. Uiteindelijk kwam het hele spul weer bij elkaar op het terras van het hotel en werd er nog de hele avond nageborreld.

De volgende ochtend werden bij het ontbijt plannen gebrouwen om verdeeld in verschillende groepen te gaan motorrijden. Er ontstonden een aantal vrij grote groepen en een paar kleinere. Uiteraard werd aan iedere groep al vrij snel enige vorm van benaming gehangen waarbij termen werden gebruikt als bankstellen, tupperware, ouwe lui, jongelui, etc. Zelf zat ik bij een groepje van ongeveer 8 personen dat werd bestempeld als ‘de snelle jongens’. We hebben natuurlijk ons best gedaan om dat imago enigszins te kunnen handhaven, maar we hebben daarbij vooral ons best gedaan om het veilig te houden. Een hele goede reden om hard te rijden is natuurlijk dat je wat vaker kunt stoppen om koffie te drinken, evenals dat het voorkomt het dat je om zou kunnen vallen door je te lage snelheid. Om een lang verhaal kort te maken, die zaterdag hebben we heerlijk gereden, ondanks dat we niet eens zo ver bij het hotel vandaan zijn geweest. Vooral de Edersee en de mooie wegen eromheen waren favoriet bij velen. Tegen etenstijd was iedereen weer terug en werden de koude Duitse biertjes al gauw soldaat gemaakt. Opnieuw aten we in het restaurant bij het hotel, waarna het weer tijd was voor het terras, voor sommigen het zwembad, al dan niet gekleed, en uiteindelijk de plaatselijke discotheek / kroeg die 500m verderop vlak aan de Diemelsee gelegen was. Tot in de late uurtjes waren daar leden te vinden, al dan niet in kennelijke staat.

Ook de zondag was weer zonovergoten en iedereen ging er opnieuw op uit met de motoren. Aan het eind van de middag was deze keer een barbecue georganiseerd en we kregen er een heuse ‘grillmeister’ van vaderlandse afkomst bij. Er werd zoals het ons clubje betaamd flink gegeten, gedronken en gelachen. Ook die avond werd afgesloten in de plaatselijke discotheek en op het terras van het hotel. Het bleef nog lang onrustig….

Op maandag was het alweer uit met de pret, het motorweekend zat er weer op. We mochten natuurlijk eerst nog even een stukje door het Sauerland richting de snelweg, maar daarna moesten we de mooie omgeving en de lekkere bochten toch echt vaarwel zeggen. Rond een uur of 2 ’s middags waren we weer thuis en restte ons alleen nog goede herinneringen aan weer een super motorweekend en vooral heeeel veel foto’s.

Peter

joomla template

Copyright © 2021 MTC Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign