Laatste wijziging 14 september 2021 08:29
Nazomerrit 2

Menu

Voskamprit 2008

PDFAfdrukkenE-mailadres

De tweede editie van de Voskamprit is verreden op zondag 21 september. Oorspronkelijk zou deze in april verreden worden, maar door zeer slechte weersvoorspellingen waren er te veel afmeldingen om de rit door te laten gaan.

 

De dag begon wat mistig, maar de mist begon gelukkig al snel weg te trekken. Toen ik om 10 uur bij Verkeersschool Voskamp aankwam, na eerst 'even' de Africa-Twin van onze penningmeester te hebben aangeduwd, stond er al een imposante rij motoren te wachten. Er hadden zich dan ook zo'n 25 pas mensen ingeschreven. Dit waren pas geslaagden, met een aantal van hun vrienden en kennissen.

Na de koffie met cake vertrok een groepje met vier motoren van onze eigen vereniging dat op eigen gelegenheid de tocht ging rijden. Vervolgens vertrok er elke vijf minuten een groepje van ongeveer 7 motoren, waarvan steeds één lid van de MTC Bicyclette voorop en één achteraan. Zelf heb ik met Ivo en zijn weigerachtige Africa Twin de eerste groep begeleid.

De route liep overwegend over kleine binnenweggetjes in de buurt van Eefde, Markelo en Hengevelde, waarbij de bebouwde kom zoveel mogelijk werd vermeden. Op een aantal plaatsen bleek men gelukkig net klaar te zijn met het opnieuw asfalteren van wegen. Geïmproviseerde omleidingen waren dus niet nodig. Na 80 kilometer kwamen we bij De Witte Wieven in Zwiep, waar het behoorlijk druk was. Voor ons stond er een prima lunchbuffet klaar, waarbij goed rekening gehouden werd met het feit dat niet iedereen tegelijk binnenkwam. De soep en kroketten werden steeds in kleine hoeveelheden warm opgediend.

Na de lunchpauze vertrokken we voor de laatste 50 kilometer. Dit deel van de route liep onder andere richting Ruurlo, Zelhem en Wichmond. Ook nu werd de bebouwde kom zoveel mogelijk gemeden. Een klein uur later waren we bij ons clubgebouw, waar iedereen iets te drinken kreeg aangeboden door de vereniging. Tussen de eerste en laatste groep zat niet meer dan 20 minuten, dus het was gezellig druk rond het gebouw.

De dag is gelukkig zonder incidenten verlopen en ik heb na afloop alleen positieve reacties gehoord van de deelnemers. Het was dus weer een geslaagd evenement dat volgend jaar waarschijnlijk voor de derde keer wordt georganiseerd.

Menno

joomla template

Copyright © 2021 MTC Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign