Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 0

Menu

Het motorweekend van 2007

PDFAfdrukkenE-mailadres

Zoals altijd is voor ons (Marian en mij) het motorweekend het hoogtepunt van het motorseizoen. Deze keer was het niet door mij georganiseerd maar door Bart en Amanda. Dit jaar gingen we naar de Belgische Ardennen naar het bungalowpark in het plaatsje Petit-Han, waar diverse huisjes waren gehuurd.

De rit naar Petit-Han ging redelijk vlot totdat mijn Garmin het niet meer wist en we over de meest onmogelijke bergpaadjes werden gestuurd, maar gelukkig waren er ook nog  landkaarten in de tanktas meegenomen. De route werd uiteindelijk weer gevonden en rond halfvier waren we op de bestemming waar we ons te goed deden aan een hééérlijk koel Belgisch biertje. Martijn was er al, hij was drie uur geleden vertokken van huis!!!!

De huisjes waren compleet ingericht en voor een weekend heel best te doen. We hadden een pak nasi en een pak bami mee genomen om op te warmen in de magnetron. Smaakte prima! De volgende dag was het natuurlijk motor rijden en zoals altijd in meerdere groepen. We hadden een mooie route in gedachten: eerst naar La Roch en Houffalize en dan naar Vielsam, Malmedy, Spa en zo weer terug naar Durbuy en Petit-han. Maar bij Houffalize ging de Shadow van Ben Heus stuk en was één, twee, drie niet zo snel te repareren. De motor werd bij een boer in de schuur geschoven en werd later op de dag opgehaald met de aanhanger. De route werd een stuk ingekort en rond halfvijf waren we weer op het park.

De avond was, zoals gebruikelijk bij het motorweekend, erg gezellig. Zondag werd de rest van de route gereden en liet Stan ons een paar beruchte beklimmingen zien die bij de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik, de La Redoute en de Wanne, werden gereden.Twee beste kuitenbijters. Er werd pauze gehouden in Remouchamps, waar alle kippen in de buurt overuren moesten maken om alle uitsmijters gevuld te krijgen. De avond was misschien wel nog gezelliger dan de vorige avond, geweldig.

Maandag was het weer opbreken en naar huis. Wij hadden nog een weekje vakantie en gingen natuurlijk weer naar de Eifel. Wij zijn via de snelweg naar Luxemburg gereden en over een schitterende route binnendoor naar Vianden en Bitburg en Wittlich naar ons vakantieadres het Landal park Mont Royal in Krov.

Op dinsdag reden we de route langs de Moezel naar Koblenz, bij de Deutsche Eck (waar de Moezel en Rijn samen komen) reden we langs de west oever van de Rijn naar het zuiden langs plaatsen met schilderachtige namen zoals Boppard, Sankt-Goar en Bacharach. In Bingen  keken we naar de veerpont die het verkeer over de Rijn naar Rudesheim overzet. De terugweg ging over de Hünsrück, de streek tussen de Moezel en de Rijn.We reden over veel gele en groene weggetjes van de landkaart. We kwamen weer in Bernkastel uit waar we nog even snel de boodschappen deden. Die dag hadden we er meer dan 280 kilometers op zitten.

We reden die week diverse routes en hoe vaak ik er ook kom, ik blijf me steeds verbazen over de schoonheid van dit gebied. Maar een week in de Eifel gaat sneller dan een uur bij de baas en zo was het weer vrijdag en de goldwing werd weer bepakt en de rit terug was een feit.

Thuis werd de goldwing weer flink vertroeteld en ik zag dat er weer 2200 kilometer bij op de teller stond. Het (verlengde) motorweekend zat er op!
 

Ik wil Bart en Amanda nog bedanken voor de organisatie van dit unieke evenement. Het motorweekend was weer zoals het hoort, betaalbaar voor iedereen en ontzettend gezellig.

Ben

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign