Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 1

Menu

Bokkenrit 2007

PDFAfdrukkenE-mailadres

Het is alweer een tijdje geleden dat we de Bokkenrit hebben gereden, maar hij staat nog vers in mijn geheugen. De zaterdag voor de Bokkenrit was ik lekker bezig met het schoonmaken van mijn motor. Om eerlijk te zijn is dat niet echt één van mijn hobby’s, maar ik wou toch graag met een mooie, schone motor verschijnen. Toen ik zondagmorgen opstond en naar buiten keek, zag ik tot mijn verbazing, dat het behoorlijk mistig was. Eerst even lekker onder de douche gestaan en vervolgens lekker ontbeten. Daarna snel de auto gepakt en naar het “clubhuis” gereden, omdat ik nog wat MTC Bicyclette shirtjes had, die ik wou afgeven.

Toen ik aankwam waren Florence, Niek en Menno al lekker bezig met alles te installeren en klaar te maken om de eerste rijders te ontvangen. Tot ieders verbazing kwamen de eersten al om 9 uur binnendruppelen. Achteraf bleek dat op de LOOT kalender een starttijd van 9 uur werd aangehouden, terwijl wij juist de insteek hadden om vanaf 9.30 te starten. Maar goed, alles was al geregeld en we konden gelijk aan de slag.

Na mijn spulletjes te hebben weggezet, ben ik naar huis toe gegaan, de motor gepakt en vervolgens naar het clubhuis gereden. Het was nog steeds mistig, dus ik had al geknepen billetjes om naar het clubhuis te komen. Daar de motor geparkeerd en ondertussen waren er al meerdere leden en andere rijders aanwezig. Eerst een lekker bakje koffie en een bokkenpootje genomen, en vervolgens lekker kletsen met de leden.

Om 10.00u zijn we met een aantal leden vertrokken van het clubhuis met Marc Kok als voorrijder. Als ik mij niet vergis, waren we met een groepje van 8 man en we reden lekker door. In de ochtend bleef het nog steeds mistig, en dat zorgde voor a) slecht zicht en b) een koud gevoel. Vooral omdat de tocht ons leidde naar mooie open gebieden, waar het nog eens extra koud aanvoelde.Tijdens het rijden had ik door de mist last van een beslagen vizier. Ik was dus druk bezig met mijn vizier schoonpoetsen en goed op te letten hoe we reden, een echte uitdaging kan ik je vertellen.Na verloop van tijd kwam het zonnetje door en verdween de mist voor onze ogen. Toen werd het pas echt een heel mooie dag.

Op een gegeven moment kwamen we aan bij een weg, waar wegwerkzaamheden plaatsvonden (tenminste, de weg was afgezet en het gaf die indruk). We zaten toen even te puzzelen hoe we precies moesten rijden. Ik merkte op dat mijn motor alweer vies begon te worden, dus ik was een beetje sip. We gingen snel weer verder en kwamen bij een afslag waar het wegdek, 15cm was verlaagd. Niek had ons en de overige rijders keurig geattendeerd, maar toch voelde het nog steeds alsof ik aan het offroaden was.

Na verloop van tijd door de Achterhoek en een stukje van Twente te hebben gereden, kwamen we aan bij een leuke kroeg om een hapje te gaan eten. Eenmaal binnen hadden we snel een kop koffie besteld en velen van ons namen ook nog eens een uitsmijter. Na een paar minuten met elkaar te hebben gesproken over de rit, werden ineens allerlei borden met uitsmijters voor onze neuzen gezet. Ik was echt stomverbaasd om te zien hoe snel de uitsmijters gemaakt waren, maar ze smaakten er niets minder om. Een heerlijke lunch was dat!

Na de lunch zijn we weer op de motor gestapt en na een ruim half uurtje waren we weer terug bij het clubhuis. Greet begroette ons met een heerlijke kop koffie en de nodige gehaktballen werden weer soldaat gemaakt.

De route was heel mooi en er zaten weinig fouten in. Het meest deed het mij nog deugd, dat de overige rijders, hun positieve ervaringen met ons deelden en het feit dat de tourcommissie zich zo hard heeft ingespannen om dit een mooie rit te laten worden. Vooral de plaquettes en bordjes die Niek gemaakt had waren een echte verademing.

Dus bij dezen wil ik graag de tourcommissie heel erg bedanken voor een heel mooie rit en een heel leuke dag.

Groeten, Mark

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign