Laatste wijziging 25 april 2024 12:37
Vrijdagavondrit #2 8

Menu

10 maart Dutch team Dakar

PDFAfdrukkenE-mailadres

Op deze winterse vrijdagavond stond onze clubavond in het teken van de Dakar Rally 2006.
Rik Slijkhuis was onze gast om over zijn ervaringen van deze bijzondere rally te vertellen.

Rik is monteur in het Dutch Team Dakar en is afgelopen januari voor de eerste keer zelf aanwezig geweest bij de Dakar Rally. Nou ja aanwezig, het was knap hard werken als je zijn verhalen zo hoorde.
 
Zo vertelde hij over de nachtelijke uurtjes sleutelen aan de motoren zodat de rijders de volgende dag toch weer konden starten. En de hitte niet te vergeten, waarin gereden en gesleuteld moest worden. En het verschil tussen de eigen rijders en de gesponsorde rijders. Voor de laatste groep wordt alles geregeld, de eerste groep moet alles zelf regelen (ook het repareren van de eigen motor nadat ze de dagetappe hadden afgelegd).
 
Ook het bij elkaar krijgen van de benodigde stickers om te kunnen starten, bleek een complete dagtaak te zijn. De grote teams hadden zelfs mensen meegenomen die dat voor hen gingen regelen.
 
Wat het meest opvallende was, was het grote contrast tussen de armoede van de lokale bevolking en de rijkdommen van de deelnemers aan de Dakar Rally. Als er bij een groot team een volgauto crashte, werd deze achtergelaten, inclusief de complete inhoud van de wagen. De lokale bevolking nam alles mee wat ze maar kon gebruiken. Zo rijden er midden in de woestijn ezelwagens met echte kuipstoelen rond….
 
Het was ook leuk om zijn foto’s te bekijken en de routekaart van de rijders. Van die kaart maak je pas wat als je eerst een studie kaartlezen hebt gevolgd.
 
Rik, bedankt voor je leuke verhalen en natuurlijk horen we graag volgend jaar weer over jouw belevenissen!
 
Groeten van Esther

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign