Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond -4

Menu

22 april Jubileumfeest

PDFAfdrukkenE-mailadres

Het is traditie om in april, zo rond de oprichtingsdatum van de MCB een feestavond te houden, de Jubileumavond.

In de uitnodiging voor de Jubileumavond stond dat we als zwervers verkleed moesten komen. 
Rond acht uur ’s avonds verzamelden ruim 20 zwervers en schoffies zich bij het Clubhuis. De meeste waren gekomen omdat er gratis gegeten kon worden. Er ontstond dan ook gelijk al een flinke discussie over de bijdrage die iedereen moest betalen. Vooral Ma Flodder liet zich goed horen. Niet alleen werd iedere nieuwe gast met een sneer verwelkomd, zo tussendoor joeg ze ook nog even een paar knaapjes weg, die zaten te rotzooien met een haspel op het sportterrein.

Ondanks dat het een feestavond was, had toch menigeen zijn  plastic tasje met fles en krant meegenomen. Bijna niemand had de moeite genomen om zich te wassen of te scheren of zich voor één keer netjes te kleden; vieze gezichten, stoppelbaarden, lange haren, gaten in de kleren….. Wat een zootje! Het Clubhuis was omgebouwd tot een verblijf voor daklozen, met vooral veel kranten en oude dozen.

Na de koffie met appeltaart (door Jeanny gemaakt) werden we in vier groepen verdeeld voor de diverse spelletjes. Het eerste spel was een kruiwagenrace. Het was de bedoeling om met de groep zo veel mogelijk water in een plastic bekertje naar de overkant te brengen en daar een emmer te vullen. Eén persoon moest  in de kruiwagen gaat zitten met het gevulde bekertje en een groepsgenoot duwde de kruiwagen. En om het allemaal nog moeilijker te maken, moest er ook nog om diverse pylonen worden gemanoeuvreerd om bij de emmer te komen. Ik weet wel dat dit met de motor makkelijker gaat dan met een kruiwagen!
Het resultaat? Wat me bij is gebleven zijn natte pakken, emmers die werden omgeschopt, dwars liggers, elkaar in de wielen rijden en heel véél plezier. 
Daarna moesten we sjoelen en zoveel mogelijk punten verzamelen, door om de beurt een steen te gooien. Dit werd ook wel letterlijk opgevat. Voor het volgende spel werd een beroep gedaan op de speciale talenten van zwervers om van dozen een huis te bouwen. Die dozen moesten eerst in elkaar worden gezet, zodat er vervolgens gebouwd kon worden. Er werd een flinke strijd geleverd tussen de groepen en men schroomde niet om van elkaar de dozen te jatten of de bouwwerken te slopen of te kraken.
Het vierde spel was een stuk gemoedelijker: er moest worden gedanst op verschillende soorten muziek en welke groep de dans het beste uitvoerde, kreeg de meeste punten. 

Na alle spelletjes was het tijd voor iets serieus, de bekendmaking van het CLUBLID van het jaar. Genomineerd en overgenomen door het bestuur, werd Florence uitgeroepen tot Clublid van het jaar. Door het bestuur werd gemeld dat Florence een “stille kracht” is die ongemerkt al veel heeft gedaan voor de vereniging als lid van de toercommissie. Daarnaast heeft ze de Clubpasjes ontworpen en gemaakt en levert ze de puzzels voor de krant aan.   

Nog meer prijzen werden er bekend gemaakt: de prijs voor het beste kostuum ging bij de dames naar Joke en bij de heren naar Ben (Nijenhuis). Voor de spelletjes werden ook prijzen uitgereikt. De 1e prijs was een overnachtingspakket, een plastic tas gevuld met kranten en enkele muntjes. De 2e prijs bestond hieruit dat deze groep als eerste naar het buffet mocht. En de 3e prijs was een gratis consumptie voor de hele groep.
 
Rond elfen werd het buffet geopend. De zwervers konden zich flink tegoed doen aan de salades en warme goulash. Er was volop en het was erg lekker.
Tot slot verrasten Ben Nijenhuis en Niek Warmoltz ons met een gevoelig lied over motorrijden en dat door Niek op de gitaar werd begeleid.   

Aan het eind van de avond hebben we met elkaar alle rommel opgeruimd. MCB kan terugkijken op een zeer geslaagde avond.
Evenementencommissie, dank jullie wel,  jullie verdienen de hoofdprijs!
 
Groeten van Greet

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign