Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 1

Menu

17 september Nazomerrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

De luitjes van de Tourcommissie hadden weer wat bedacht.
Hoe kom je met een piepklein GPS-kaartje, een foto, geen landkaart, slechts met goed inzicht, stralend weer, op tijd bij de BBQ?

Gewoon door te vertrekken in groepjes van vijf, een kaart van Nederland, waar alleen de grote plaatsen op staan, kijken op info-borden langs de weg, en op naar de eerste (via de kortste weg met de minste km’s ) te bezoeken plaats “De Witte Wieven” in Zwiep. Na het beantwoorden van een “vraag” op naar de volgende opdracht in Bentelo. Zo bezochten we kerkhoven, speeltuinen, kerken, recreatieparken, buurthuizen met allemaal vragen over niets.
“Welke bakker bakt hier krentewegge” – “hoeveel ronde paaltjes staan er in de vijfzijdige hoek op de rotonde” -  “maak van dit telefoonnummer het kleinste getal” (men wist het zelf ook niet meer) –  “hoeveel speeltuigen staan er in dit parkje”!!?? – “door wie werd deze kerk opgericht” (stond er al jaren).
De organisatie probeerde ons steeds opnieuw om de tuin te leiden door ons mooie weggetjes te laten rijden. Plaatsen waar ik nog nooit van had gehoord  (Zuna, Notter, Boskamp) werden aangedaan.
Op mooie terrassen koffie en uitsmijters eten… het was een fantastische dag.
Sportief ontvingen alle prijswinnaars zowel de eerste, de tweede als de derde prijs in de vorm van een drankje, immers verschil was er niet. De hoofdsponsor was opnieuw royaal.
De baas van het spul vertelde dat de totale GPS afstand 130 km moest zijn. Wij deden Twente aan en kwamen uit op rond de 156 km.
Na de douche, lotion en schone kledij  had de zus van ….. gezorgd voor een heerlijke BBQ waarbij het aan niets ontbrak.
Stan

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign