Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond -4

Menu

18 september 2005 Nazomerrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Het is zondag 18 september en mijn wekker gaat om 8 uur stevig te keer. Na flink wat koffie naar binnen te hebben gewerkt en mijn outfit aangetrokken te hebben, ga ik vanuit Biddinghuizen op weg naar Zutphen. Ja,  wie kent het niet…

Op zich is dit al een mooie rit van ongeveer 65 km. Even tanken in Elburg bij de Tango (scheelt toch weer twee euro op een tank) en via 't Harde over de knobbel naar Epe en daar de snelweg op naar Apeldoorn. Nog een paar flitspalen ontwijken, wat overigens ná de Bokkenrit niet is gelukt, want ik ben toen mega geflitst op de snelweg van Apeldoorn naar Zwolle. Maar die schade is nog niet bekend, dus heb ik nog hoop op een goede afloop.

In Zutphen aangekomen dacht ik dat we met z’n allen een ritje gingen maken, maar het werd een puzzelrit naar historische hoogtepunten in de omgeving. Toen bedacht ik dat ik maar eens niet voorop ging rijden.

Ik was ingedeeld in de groep van Ben en na een teamoverleg over de puzzelstukjes vertrokken we. De zon scheen al lekker, dus het beloofde een mooie dag te worden. Ik heb alleen geen idee meer waar we geweest zijn, dus een beschrijving van de route volgt niet in dit verhaal. We zijn ook twee keer gestopt onderweg voor een pauze en daar kwamen we de andere teams weer tegen.

Af en toe raakte de kopman zijn gevoel voor richting een beetje kwijt. Dat resulteerde in toch wel spannende momenten. Zo heb ik de remproef die dag wel twee keer uitgevoerd. Maar gelukkig bleef het daarbij. We zijn ook nog ergens gaan eten, waar het me een goed plan leek om kippenlever te eten (dom, dom, dom). Tenminste, ik dacht dat ik iemand zag die dit ook at, maar dat was het blijkbaar niet. Verder staat me nog bij dat we een bruggetje zochten, maar dat we dit niet konden vinden. Terug in het clubhuis bleek al snel dat we niet gewonnen hadden. Een aantal andere teams had wel alle puzzelstukjes gevonden.

Naast het clubhuis werd de feesttent tijdig in stelling gebracht voor de barbecue. Luc had aangeboden dat ik bij hem en Marieke kon blijven slapen. Dat was een uitstekend plan, want ik lust ook wel een biertje en ben toch altijd vrij op maandag, zodat dit prima uit kwam.

De barbecue was echt super geregeld! Er stonden twee mega wok apparaten, er was super veel vlees en groenten en iedereen maakte vaak gebruik van het skotel brajen. 

Ik vond het een super geslaagde dag.
Dit was het dan!

Groetjes,
Fireblade Rikkie

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign