Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 1

Menu

2 augustus Heimerstein

PDFAfdrukkenE-mailadres

Motorrijden met elkaar is voor mij ontspanning en vermaak! Ik kan mij dan ook geen tocht herinneren dat ik mij verveelde of niet onmeunig dubbel heb gelegen van het lachen! Vaak hebben we het er ook over dat we trots mogen zijn dat we dit allemaal mee maken! Maar, dat geldt niet voor iedereen, zoals voor .... de bewoners van Heimerstein te Rhenen, die een lichte verstandelijke handicap hebben. Deze mensen hebben helaas niet de vaardigheden om zelfstandig motor te rijden, maar genieten op hun manier.

Eens per jaar wordt het middenterrein daar omgetoverd met stoere voertuigen. De brandweer, ambulance en de politie rijden met bewoners rond met alle toeters en bellen aan! De voorrangsvoertuigen zijn wel grappig, maar men miste echte toppers, motoren dus!
 
Vandaar dat op dinsdag  2 augustus Menno, Mau Pi, Mark, Ronald en ik naar Rhenen zijn afgereisd om de dag daar te completeren! Dat de bewoners dol enthousiast waren, bleek al toen wij aankwamen. Iedereen stond een andere richting op te gebaren waar we heen moesten en nadat we de motoren hadden gestald, stonden de eersten al klaar om een ritje te bespreken! Gelukkig mochten we nog een broodje eten en een lekkere bak koffie drinken!
 
Daarna begon het rondrijden! De ene wilde hard jagen en een ander genoot meer van toeren. Leuk vonden wij vooral dat ouders en verzorgers meer bezorgd waren dan wij... J!! Adviezen als: “meehangen in de bocht”, “helm goed vast maken”, “goed vasthouden”,…… ach goed bedoeld, maar vandaag pasten wij ons aan de passagiers aan en niet andersom!
 
De bewoners raakten maar niet uitgepraat en sommigen hebben wel 10 ritjes gemaakt! Niemand zijn wij onderweg verloren en ook hoefden wij niet één keer terug omdat men niet durfde. Vandaar dan ook dat iedereen een “stoer motorrij diploma” heeft behaald!!
 
De bewoners willen dat wij er volgend jaar weer zijn en ik verwacht dan ook een telefoontje volgend jaar. Hopelijk is het dan in een weekend, zodat er nog meer motoren van onze vereniging mee kunnen!
 
Menno, Mau Pi, Mark en Ronald hartelijk bedankt voor deze fantastische dag!!
En Mau Pi, bedankt voor de leuke tekeningen!!
 
Groeten, Ivo

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign