Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 1

Menu

10 - 13 juni Motorweekend

PDFAfdrukkenE-mailadres

Op 10 juni was het motorweekend gepland, dit keer gingen we weer naar de Eifel,
naar het plaatsje Oberweiss, in de buurt van Bitburg.
We hadden geluk met het weer, het was een prima temperatuur om motor te rijden.
Zo rond negen uur vertrok de groep richting Limburg, de eerste koffiestop hadden we in het plaatsje Velden, net boven Venlo.

De reis verliep voorspoedig en rond twee uur waren in Blankenheim voor onze tweede stop, het laatste eindje naar Oberweiss konden we al genieten van de schitterende natuur van de Eifel.
Het hotel was qua prijs / kwaliteit verhouding prima, voor 25 euro inclusief ontbijt had je niets klagen.
’s Middags ging er al een groep rijden, die vonden de 330 kilometer naar Oberweiss nog niet genoeg denk ik.
 
De volgende dag waren er verschillende groepen die hun eigen weg gingen, zo was er een groep die de Eifel training van Jan Heinink gingen volgen, de snelle jongens reden de twee uitgezette toertochten, samen meer dan 430 kilometer en er was een groep die het wat rustiger aan deed en de toertocht van 200 kilometer door de Eifel reed,
 
De route ging vooral over de heerlijke bochtige wegen van de vulkaan Eifel. Eerst naar Kyllburg en dan naar het plaatje Manderscheid waar we onze koffie pauze hadden bij de ‘Hollandse Pub’ van eigenaresse Nelly Raijmakers, die ons uitnodigde om ons volgend motorweekend in haar motorhotel , Hotel am Cereplatz, te komen doorbrengen.
Ik moet zeggen het hotel zag er prima uit, de kamers, de bar en het meubilair alles was er nieuw, er was voldoende stallingsruimte voor de motoren en er was een grote “grllplatz” achter het hotel en het allerbelangrijkste was, ze reden zelf ook motor.
Dus wie weet?
 
Verder ging de route naar Bernkastel – Keus aan de Moezel waar we onze lunch gebruikten, we parkeerden onze motoren langs de Moezel samen met nog 150 andere motoren, een schitterend gezicht.
De rit ging verder via Piesport naar Bitburg over een schitterende weg, dit was genieten in kwadraat, vraag het Ben Heus maar eens.
Rond vijf uur waren we weer bij het hotel.
 
’s Avonds was het, zoals altijd, erg gezellig met de M.C. Bicyclette en er werd volop genoten van het van een drankje en een hapje.
Het eten in het naast gelegen restaurant van het hotel was prima, hoewel er wel
op - en aanmerkingen gemaakt werden op de bediening en dat was zeker wel terecht.
 
Op de tweede dag was er weer een groep die de Eifel training volgden en de snelle jongens gingen weer hun eigen gang en de rest reed weer een mooie route door de Eifel.
Dit keer reed onze groep van Oberweiss naar Oberkyll, daarna langs het riviertje de Kyll naar Gerolstein, daar was het tijd voor de koffie, de rit ging weer verder over de mooie bergweggetjes naar Cochem waar we onze lunch hadden.
Na een pauze van anderhalf uur vertokken we weer, eerst richting Wittlich en daarna naar Bitburg en we genoten elke seconde van het motorrijden.
Zo rond vijf uur waren we weer in het hotel, wederom tijd voor de douche en een heerlijk Bitburger biertje om het verloren vocht weer aan te vullen.
’s Avonds werd er, uit een soort van protest tegen de bediening van het restaurant, ergens anders gegeten.
Het eten was er zelfs nog beter en de bediening zeker tien keer beter, helemaal geen verkeerde keuze dus.
 
Aan alles komt een eind dus ook aan ons motorweekend en de volgende dag weer naar huis.
De weg terug ging bijna over de zelfde route dan de heenweg en verliep dan ook probleemloos.
Rond half vijf stond mijn Goldwing weer op zijn vertrouwde plek, waar hij een grondige wasbeurt kreeg, olie werd gepeild en de hardnekkige vliegen van de kuip werd gepoetst, er waren meer dan 1100 probleemloze kilometers gereden.
 
Ik vond het een schitterend weekend met enorm veel plezier en mooie kilometers en ik nodig hierbij de thuisblijvers uit om het volgend motorweekend mee te gaan,
Florence en ik zullen zeker weer ons uiterste best te doen om het volgend motorweekend weer minstens net zo gezellig te doen laten verlopen als dit weekend.
 
Ben

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign