Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 0

Menu

Clubavond

PDFAfdrukkenE-mailadres

Ik had al een keer aangegeven dat het me leuk leek om een technische clubavond te houden. Het is altijd handig om iets meer van je motor te weten en eventuele kleine mankementen zelf op te kunnen lossen. Het is leuk om er zelf aan te sleutelen (niet te veel natuurlijk, want gereden moet er worden) en het is bovendien goedkoper.

Peter zou deze avond verzorgen. Hij had de avond goed voorbereid. Maar ik gooide eigenlijk een beetje roet in zijn les, door te vragen of we mijn koppelingskabel niet konden vervangen. Die moest nodig vervangen, want hij ging nog al zwaar, en smeren hielp niet meer. Dus ik een nieuwe koppelingskabel meegenomen en mijn motor werd naar binnen gereden.
Peter legde helemaal uit hoe je dat moest doen en dat werd dan ook meteen in praktijk gebracht. Ik wilde het zoveel mogelijk zelf doen. Daar leer je tenslotte het meeste van. Het was een heel gemier. Vooral onderaan zit het achter de uitlaat zodat je er niet echt makkelijk bijkan. Dan komt er nog bij dat ik niet meer die kracht heb als vroeger. Maar Peter nam het waar ik aan kracht tekort kwam over. Hèhè, eindelijk was hij los. Toen de nieuwe er weer op. Hoe we de kabel ook legde hij was gewoon tekort. Dat was even pech hebben. Dus de oude er maar weer op. Maar ik wist nu wel hoe ik het moest doen.
Jongen, tijd voor even een pauze.
Na de pauze ging Peter het een en andere vertellen en ook laten zijn van de remmen. De remklauwen werden verwijderd en Peter heeft laten zien hoe je de remblokjes moet verwijderen. Bij het verwijderen van de klauwen bleek ook al dat mijn remschijf minimaal aan dikte was. Die zou ik maar gauw vervangen.
Peter had een losse remschijf meegenomen en die zag er wel even wat dikker uit. Bij de remmen hoort natuurlijk ook de remvloeistof. Om die te checken moet je het rempotje (boven op het stuur) openen. Voor dat je dat gaat doen, moet je er wel voor zorgen dat je tank goed afgedekt is, want die remvloeistof is een gemeen goedje. Die remvloeistof van mij was ook al niet van gisteren. Dus daar is nog een schone taak voor mij weggelegd.
Ik heb ondertussen het geleerde al in praktijk gebracht. Ik heb een andere nieuwe koppelingskabel (met de juiste lengte) gekocht en vervangen. En ik ben naar de motorsloop in Brummen geweest en heb een remschijf gekocht. Deze heb ik met behulp van een elektronisch werkplaatsboekje én met wat ik geleerd heb van Peter op mijn motor gezet. Overigens ook met behulp van Jeroen (die krachtpatser van mij).
Rest mij nog Peter heel erg te bedanken voor de uitstekende lessen. En wat mij betreft mogen er eigenlijk wel meer van die clubavonden komen.
 
Groetjes Florence

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign