Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond 2

Menu

2 oktober 2005 Bokkenrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Zondag 2 oktober werd voor de vierde keer de Bokkenrit verreden. Deelname aan deze tocht stond (tegen een kleine vergoeding) open voor iedere motorrijder. De Bokkenrit ontleent zijn naam aan het bokbier dat volgens goede traditie wordt gepresenteerd aan het begin van de herfst. Zoals het hoort, was er dus echt herfstweer voorspeld.

Geheel tegen de voorspellingen in scheen ’s morgens de zon. Ik verheugde me alweer op een ritje op de pas aangeschafte SV650S en maakte me dus gauw klaar. Toen ik bij het clubhuis aankwam, was de inschrijving net geopend en stond er gelukkig al een aantal vreemde motoren geparkeerd. Dat was alvast een goed teken, want je hoopt toch altijd op een redelijk aantal deelnemers van buiten onze club. Na een tijdje in het clubhuis te hebben gezeten en op het parkeerterrein de motoren van de deelnemers te hebben bekeken, was het tijd om zelf te gaan rijden. Niet alleen natuurlijk, maar met een groepje MC Bicycletters. Een aantal mensen kende de tocht al, omdat deze op 14 augustus al was ‘getest’ als Zomerrit. Maar toen was ik op vakantie (of eigenlijk onderweg naar huis), dus voor mij was het de eerste keer.
 
Na een tijdje begon de lucht wat te betrekken en uitgerekend toen er even een peukenpauze werd ingelast, begon het te regenen. We zijn toen dus maar gauw doorgereden. Al gauw lieten we de bui achter ons. De rest van de dag leek het erop dat we precies tussen de buien door reden. Overal waren de wegen nat, maar tot 5 km voor het einde hebben we geen regen meer op onze helm gehad. Ik heb het dus weer erg naar mijn zin gehad die dag.
 
Het weer was helaas duidelijk van invloed op het aantal deelnemers. Toch waren er verschillende motorclubs met een aantal motoren vertegenwoordigd. En wat nog belangrijker is, is dat de deelnemers aangaven te hebben genoten van de tocht. En daar doen we het toch allemaal voor. Volgend jaar is alweer de vijfde Bokkenrit aan de beurt!
 
Menno

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign