Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond -4

Menu

28 maart 2004 Openingsrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Ik had de dag er voor mijn “nieuwe“ Goldwing opgehaald, je kunt een nieuw seizoen, vind
ik, niet beter beginnen.
Maanden ben ik aan het zoeken geweest naar een andere motorfiets om er dan toch achter te komen dat er voor mij geen alternatief voor mijn Goldwing 1100 was dan een andere Goldwing 1100.
 
De openingsrit mag je eigelijk niet missen en zo dachten er bijna alle leden over, er was dus een prima opkomst.

De hete koffie smaakte voortreffelijk (bedankt Ivo en Joke) en rond kwart voor elf vertrok de club voor de openingsrit van 2004. De rit ging naar het Twentse land, via Laren en Holten, over de Holterberg, Nijverdal en  Hellendoorn werd er in Luttenberg gestopt voor de koffie en een plas pauze.
Onderweg kwam ik er achter dat de achtervering best wel wat strakker mocht staan, de middenstandaard van de Goldwing schraapte herhaaldelijk over het wegdek.
 
Na een dik uur werden de motoren weer gestart en werd de toertocht voortgezet, we reden via de landweggetjes rondom de lemmeleberg naar Dalfsen en Heino.
Bij Wijhe ging de rit over de IJsseldijk naar de veerpont, die ons naar de overkant van de Ijssel bracht en dan via Terwolde naar Deventer te rijden.
De IJsseldijk blijft voor mij een van de mooiste routes om met de motor te rijden, het wegdek is er prima, weinig verkeersdrempels, fijne bochten en een schitterend uitzicht over de IJssel.
In Deventer werd erop iedereen gewacht om dan naar Wilp te rijden en daar weer de IJsseldijk op te rijden richting Voorst.
De weg over de Voorsterklei bracht ons weer in Zutphen.
 
In ons clubhuis konden koude lichaamsdelen weer opgewarmd worden want voor sommigen was het toch een frisse rit.
De bakken soep en broodjes bal gehakt vonden gretig aftrek en men kon even lekker bijkletsen. Ik wil de toercommissie nog bedanken voor de mooie route en hoop iedereen weer te zien op de volgende rit van de M.C. Bicyclette.
 
Ben

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign