Laatste wijziging 16 april 2024 20:27
Jubileumrit & feestavond -5

Menu

9 november 2003 Herfstrit

PDFAfdrukkenE-mailadres

Lengte toertocht:      120 km.

Rijders:                      Gerard, Bart, Joke, Martijn, Menno, Mark, Ivo, Dorine, Peter, Ben, Luc, Ruud.
Bijrijders:                   Ria, Shirley, Marieke

Ja het was alweer de laatste van dit jaar! En persoonlijk vond ik dit één van de mooiste, voor zover ik heb meegereden, dit jaar. In een serie van dagen met goed weer hadden we de dag met het beste weer. Het was een beetje fris, maar niet ondraaglijk koud. Rijdend in de volle najaarszon konden we volop genieten van al die mooie dingen die we tegenkwamen.

Voor ons Tukkers was het extra mooi, want we kwamen langs plekken die we nooit eerder zagen en door en langs plaatsjes waar we nooit eerder geweest waren.
 
Toen we aankwamen, na een pittig ritje vanuit Vriezenveen, waren we zowaar een keer niet de eersten. De koffie was al klaar. Kort na ons kwamen de meeste anderen ook binnendruppelen. De totale groep bestond uit 15 personen. Er waren 12 motoren.
 
Rond kwart voor elf zijn we vertrokken. Er was nog niet veel ander verkeer dus konden we zonder problemen door de omgeving toeren. Ongeveer kwart over twaalf hebben we gepauzeerd bij de Mac Donalds in de omgeving van Arnhem, denk ik. (Heb er niet zo goed op gelet waar we reden..) met de GPS bij de hand vertrouw ik wel op Bart, met een kompas ligt dat anders..) Daar hebben we lekker een bakje koffie gedronken en wat gegeten. Het was er lekker warm binnen en dat was voor sommigen erg prettig. Na een dik half uur gingen we verder, toerend door het rivierenlandschap over smalle weggetjes en hoge dijken, langs pittoreske dorpjes en mooie plekjes, langs weilanden waar paarden bij het zien van zoveel paardenkrachten spontaan in flinke draf gingen, zelfs sommige koeien lieten zich niet ongemoeid bij het passeren van de soms loeiende motoren.
 
Na enige tijd kreeg Joke zoveel last van haar pols dat besloten werd dat Marieke op haar motor verder zou rijden. Joke ging verder bij Bart achterop en Shirley mocht de rug van Martijn warm houden. Tijdens de korte stop namen sommigen de gelegenheid te baat om even het nicotinegehalte weer op peil te brengen. Inmiddels waren we bij het laatste gedeelte van de rit aangekomen en ging het weer richting Zutphen. De wegen werden iets breder en sommigen maakten van die gelegenheid gebruik om nog even het adrenalinepeil iets op te voeren door het maken van enkele snelle inhaalmanoeuvres.
 
Bij de kantine aangekomen werd er nog gezellig even nagepraat onder het genot van koffie en gehaktballen!
 
Rond half vijf begonnen de meeste de kleding weer aan te trekken en ook wij zijn vertrokken naar het Vriezenveense.
 
Tot slot wil ik iedereen die meereed en meedeed bedanken voor de hartstikke leuke dag. Ik hoop dat we komend jaar weer met z’n allen zulke tochtjes kunnen maken!
 
Groeten, Ria en Gerard

joomla template

Copyright © 2024 MotorTourClub Bicyclette.
 IJdens.eu webdesign